Nieuwsoverzicht

Glasvezel in Houkepoort

01-02-2017

Glasvezel is de nieuwe infrastructuur voor televisie, internet en telefonie. Alle woningen in de Houkepoort worden daarom op het glasvezelnetwerk aangesloten.

Wat is glasvezel?
Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel.

Voordelen van glasvezel
    o    Snel internet, ook wanneer meerdere apparaten tegelijk online zijn.
    o    Up- en downloaden met dezelfde hoge snelheid.
    o    Haarscherpe televisie.
    o    Vrije providerkeuze.

Wie legt het glasvezelnetwerk in de wijk en nieuwbouwwoning aan?
Het bedrijf Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan. Zij richt zich op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk. Daarop mogen alle providers hun glasvezeldiensten aanbieden. Reggefiber heeft al meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Wanneer wordt het glasvezelnetwerk aangelegd?
Tegelijk met de aanleg van de gas- en waterleidingen worden de glasvezelkabels vanaf de wijkcentrale naar de woningen aangelegd. Reggefiber zorgt vervolgens dat in iedere woning een glasvezelaansluiting wordt geïnstalleerd. Dit gebeurt voor de sleuteloverdracht.

Gebruikmaken van glasvezel
Een glasvezelaansluiting van Reggefiber is gratis en verplicht de bewoner tot niets. Er kan gebruik gemaakt worden van glasvezel als de bewoner een glasvezelabonnement afsluit bij een van de providers. De providers zorgt voor de activatie van het glasvezelaansluitpunt en de diensten. Via de vergelijker op eindelijkglasvezel.nl kunnen bewoners bepalen welk abonnement het beste bij hun wensen past.

Contact met Reggefiber
Reggefiber is te bereiken via 088 006 37 11 of per e-mail via nieuwbouw@reggefiber.nl. Kijk ook op de website www.eindelijkglasvezel.nl/nieuwbouw Meld je aan voor onze nieuwsbrief, ontvang allerlei nuttige tips en maak meteen kans op een professioneel interieuradvies twv €1500!

Terug naar overzicht