Nieuwsoverzicht

Even voorstellen: de nieuwe buren!

14-06-2017

Tim en Annetta zijn de dolgelukkige kopers van een Equipe woning aan de binnenring van Houkepoort. Na een kort vragenvuur in het centrum van Sneek is één ding overduidelijk: Tim en Annetta hebben hun droomhuis gevonden!


Vertel! Hoe zijn jullie in Houkepoort terecht gekomen?
"We waren op zoek naar een nieuwbouwwoning. In Sneek had je op dat moment de keuze uit twee projecten, waar Houkepoort er één van was. Echter waren wij in de veronderstelling dat Houkepoort, vanwege diens ligging én uitstraling, ver boven ons 'budget' zou zijn. Dit bleek gelukkig helemaal niet zo te zijn toen we het project terugvonden via Funda. Diezelfde avond hebben we ons nog ingeschreven en met succes!"
 
Jullie hebben voor woningtype Equipe gekozen. Waarom?
"Deze rijwoning voldeed meteen aan al onze eisen. Van de grootte en ligging tot de prijs, zeg maar! Ons huis ligt niet direct aan het water, maar wel middenin een waterrijke omgeving en dat vinden we fantastisch!"
 
Was een nieuwbouwwoning jullie specifieke wens?
"We hebben beide opties overwogen, maar zagen toch meer voordelen in een nieuwbouwwoning. Hoofdzakelijk vanwege het feit dat je de komende jaren vrij bent van onderhoud. Dat is in een bestaande woning wel even anders, zo ervaren we volop in onze huidige woning. Daarnaast gaf Houkepoort ons allesbehalve een 'standaard Vinex wijk-gevoel'. Elke woning heeft een eigen, unieke uitstraling. Dat maakt dit nieuwbouwproject zo bijzonder!"
 
Jullie wonen al in Sneek, middenin het centrum zelfs. Wat is er zo leuk aan deze Friese stad?
"Sneek is een echte watersportstad, waardoor het hier in de zomermaanden extra gezellig is. Het water- en natuurrijke gebied is bovenal waanzinnig mooi. Ook heeft Sneek, ten opzichte van 'het grote' Leeuwarden, een veel dorpser karakter. Deze gemoedelijke sfeer spreekt ons ontzettend aan."
 
Van middenin het centrum naar een natuurrijk wooneiland. Een bewuste keuze?
"Ja, eigenlijk wel. Middenin de stad wonen heeft tal van voordelen, maar ook een aantal grote nadelen. Op Houkepoort kunnen we groter én rustiger wonen. Met oog op de toekomst spreekt dit ons enorm aan. Daarnaast lijkt het ons fantastisch om in een natuurrijke omgeving te wonen en op de fiets het gezellige stadscentrum op te zoeken, in plaats van andersom!"
 
Stel je eens voor: hoe ziet een alledaagse dag er straks uit op Houkepoort?
"We stellen ons zo voor dat er een grote diversiteit aan mensen wonen en dat er - vooral in het voorjaar - veel te beleven is. Varende bootjes, lekker barbecueën in de tuin en een fijne, gemoedelijke sfeer. Daarnaast zal er waarschijnlijk een heel ontspannen ambiance heersen, omdat op Houkepoort enkel bestemmingsverkeer rijdt. Geen gesjeesde auto's dus!"

Terug naar overzicht